PRB566~1

Het Zweedse hof heeft bekend gemaakt dat prinses Leonore van Zweden op 8 juni gedoopt zal worden. Het dochtertje van prinses Madeleine en Christoper O’Neill werd op 20 februari dit jaar geboren in New York.

De doop vindt plaats in de kapel van Slot Drottningholm, waar de Zweedse koninklijke familie woont. Leuk weetje: de doop vind ookt ook plaats precies een jaar na het huwelijk van Madeleine en Christoper. Prinses Madeleine en Christopher trouwden op 8 juni 2013 in Stockholm.

Foto: Zweeds hof.

16 april 2014

Geplaatst in: Nieuws, Zweden

Tags:, ,

Laat een reactie achter

Koningin Paola spreekt zich uit over de gezondheid en de toekomst van haar zoon Laurent in een persbericht dat vanmiddag is verspreid, zo melden Belgische media. Ze noemt hem daarin haar ‘op dit moment meest kwetsbare kind’.

Maar vandaag laat koningin Paola zich ook horen over haar jongste zoon. In het persbericht schrijft ze:

‘Gisteren na ons bezoek aan het Sint-Lucasziekenhuis waren mijn echtgenoot en ik zeer ontroerd onze zoon Laurent te zien en vast te stellen dat dankzij een bekwaam medisch team zijn toestand verbetert en hij uit zijn kunstmatige slaap is ontwaakt. Dag na dag volgen wij als bezorgde ouders zijn toestand op.

Vooral zijn toekomst baart ons zorgen. Na het verlaten van het ziekenhuis zal Laurent een leven moeten kunnen opbouwen waarin hij zich samen met Claire, Louise, Nicolas en Aymeric kan ontplooien en gewaardeerd voelen, met onze steun en hulp. Van mijn kinderen is op dit moment Laurent de meest kwetsbare en ik schenk hem al mijn affectie en mijn aandacht.

Sinds zijn opname in het Sint Lucasziekenhuis zijn mijn echtgenoot en ik voortdurend in contact zowel met Claire die wij zeer waarderen en liefhebben, als met de uitstekende medische ploeg die Laurent verzorgt.’

De prins ligt sinds 21 maart in het Brusselse Saint-Luc ziekenhuis waar hij opgenomen werd met een longontsteking. Prins Laurent werd zelfs in een kunstmatige coma gebracht om de behandeling te vergemakkelijken. Sinds zijn ziekenhuisopname krijgt de prins trouw bezoek van zijn vrouw prins Claire, zijn broer koning Filip en schoonzus koningin Mathilde. Zijn ouders koning Albert en koningin Paola waren echter in geen velden of wegen te bekennen en bleven op hun vakantie-adres. Gisteren brachten zij voor het eerst een bezoek aan hun zoon.

2 april 2014

Geplaatst in: België, Nieuws

Tags:,

© Twitter Belgische hof

© Twitter Belgische hof

Koningin Mathilde heeft op de Universiteit van Antwerpen een studiedag bijgewoond over pesten, meer specifiek cyberpesten. Deze dag is georganiseerd door de universiteit in het kader van de ‘Week tegen Pesten’. De koningin werd ontvangen door Provinciegouverneur Cathy Berx, de Antwerpse onderwijsschepen Claude Marinower en universiteitsrector Alain Verschoren.

De dag werd ingeleid door een toespraak van expert Gie Deboutte waarna koningin Mathilde in gesprek ging met jongeren om hun ervaringen aan te horen. De universiteit van Antwerpen ontwikkelt momenteel een spel dat jongeren leert zich te wapenen tegen pestgedrag.

28 februari 2014

Geplaatst in: België, Werkbezoek

Tags:

Prins Jaime de Bourbon-Parma en zijn vrouw prinses Viktoria hebben de eerste foto’s van hun dochtertje prinses Zita vrijgegeven. Zita werd vorige week vrijdag geboren in het Onze Lieve Vrouwe-gasthuis in Amsterdam.

De foto’s zijn gemaakt door Jeroen van de Meyde voor PPE.

28 februari 2014

Geplaatst in: Nederland, Nieuws

Tags:, ,

© Christopher O'Neill/Zweedse hof

© Christopher O’Neill/Zweedse hof

Koning Carl Gustaf van Zweden heeft tijdens een speciale kabinetsbijeenkomst afgelopen woensdag bekendgemaakt dat het pasgeboren dochtertje van prinses Madeleine van Zweden en haar man Christopher O’Neill de namen Leonore Lilian Maria heeft gekregen. Het prinsesje is ook hertogin van Gotland.

Samen met de bekendmaking van de namen werd ook de eerste foto vrijgegeven door het Zweedse hof.

28 februari 2014

Geplaatst in: Nieuws, Zweden

Tags:, ,

BRdQchCCQAEeIaf

Prins Jaime de Bourbon-Parma en zijn vrouw prinses Viktória zijn gisteren de trotse ouders geworden van hun eerste kindje. Hun dochtertje Zita kwam in het Onze Lieve Vrouwen-gasthuis te wereld. In een verklaring laten de ouders weten dat ze dolblij zijn en dat moeder en kind het goed stellen.

Zita is vernoemd naar een oudtante van prins Jaime, prinses Zita de Bourbon-Parma. Die is echter beter bekend als de laatste keizerin van Oostenrijk, door haar huwelijk met de latere keizer Karl.

Foto: RVDA

22 februari 2014

Geplaatst in: Nederland

Tags:,

PRB566~1

Prinses Madeleine van Zweden en haar man Chris O’Neill zijn gisteren de ouders geworden van een dochtertje. De naam van hun dochtertje is nog niet bekend. Na dit weekend zal koning Carl Gustaf als trotse grootvader de naam en titels bekend maken tijdens een extra ministerraad.

De geboorte vond plaats in New York, waar de prinses en haar man sinds hun huwelijk vorig jaar juni wonen.

22 februari 2014

Geplaatst in: Nieuws, Zweden

Tags:,

© Twitter Belgisch Hof

© Twitter Belgisch Hof

Koning Filip en koningin Mathilde legden vandaag hun vijfde kennismakingsbezoek af, dit keer in Italië. Tijdens hun bezoek werden ze vergezeld door premier Elio di Rupo en minister Didier Reijnders van Buitenlandse Zaken.

Ze werden ontvangen door president Napolitano in het Palazzo Quirinale in Rome. Het gezelschap lunchte daar ook. Later op de dag stond een ontmoeting met de voormalige premier Enrico Letta op het programma voor het Belgische vorstenpaar. Letta nam vorige week ontslag als premier van Italië, maar ondanks de politieke onrust ging dit bezoek gewoon door. Koningin Mathilde was gekleed in een outfit van Armani.

Fotogallerij Het Nieuwsblad

19 februari 2014

Geplaatst in: België, Nieuws

Tags:,

Het Belgische hof heeft bevestigd aan VTM Royalty dat de vier kinderen van koning Filip en koningin Mathilde van België permanent beveiligd blijven. De beveiliging van de kinderen werd al opgeschroefd naar aanleiding van dreigbrieven die het Belgische hof ontving. In deze brieven werd specifiek prinses Elisabeth, de hertogin van Brabant, als doelwit genoemd. Sindsdien wordt de prinses al vergezeld van een veiligheidsagent als ze naar school gebracht wordt.

De beveiliging zal de belastingbetaler echter geen cent extra kosten. Intern is er namelijk geschoven met mensen en middelen om dit mogelijk te maken.

17 februari 2014

Geplaatst in: België, Nieuws

Tags:, , , , ,

amadeo-belgica4-a

De Belgische media openden het weekend al met het nieuws dat prins Amedeo zich volgens welingelichte bronnen had verloofd met Lili Rosboch von Wolkenstein. De bevestiging van het Belgische hof volgde snel, alsmede het bericht dat er een persmoment zou plaatsvinden op zondag (gisteren dus).

Het persmoment vond plaats in Villa Schonenberg, de villa van prinses Astrid en haar gezin. De ouders van Lili waren aanwezig, alsmede Amedeo’s grootmoeder, aartshertogin Margherita van Oostenrijk-Este, en Amedeo’s ouders en broer en zussen. De overige leden van de Belgische koninklijke familie waren ook aanwezig en poseerden voor de groepsfoto. Prins Laurent arriveerde later, waardoor hij het fotomoment miste.

amadeo-belgica5-a

Over een locatie of datum is nog niks bekend, al liet het paar weten dat ze een traditioneel katholieke huwelijksviering willen, met familie en vrienden. Aangezien Lili geboren is in Rome, is een huwelijk daar zeker een grote mogelijkheid.

Meer foto’s en video’s:
Het Nieuwsblad: Koninklijke familie nog eens samen ter gelegenheid van verloving Amedeo en Elisabetta
De Standaard: Prins Amedeo stelt zijn Lili voor (video)
De Standaard: IN BEELD. Prins Amedeo stelt zijn verloofde voor (foto’s)
De Morgen: Amedeo stelt Lili voor
Gazet van antwerpen: Dit is de verloofde van prins Amedeo

17 februari 2014

Geplaatst in: België, Koninklijke Huwelijken, Nieuws

Tags:,

Volgende pagina »