Ga naar inhoud

Richtlijnen

Wat verwachten we van elk lid?

 1. Heb respect. Op dit forum zitten mensen uit allerlei lagen van de bevolking en van verschillende leeftijden. Ze hebben net zoveel recht om te reageren op iets als jij. Ook al ben jij het ermee oneens, dan hoef je dat nog niet bot te melden.
 2. Probeer je zo goed mogelijk te uiten in een post. Dit voorkomt vaak misverstanden (bv. dat een ander jouw bericht verkeerd interpreteert).
 3. De voertaal is Nederlands. Om wat meer specifiek te zijn, ABN (Algemeen Beschaafd Nederlands). MSN-taal (ff w8ten, spreek je strax wel, twas egt laggen, FoUt HoOfDlEtTeR gebruik) wordt NIET getolereerd. Engelstalige artikelen mogen geplaatst worden, als er een samenvatting (minimaal 5 regels, 20 regels bij lange artikelen) of vertaling in het Nederlands bijzit.
 4. Blijf on-topic (zie ook de paragraaf SPAM, onder het kopje Ongewenst gedrag.)
 5. Gebruik een gepaste avatar en handtekening.
 6.  Heb je problemen met een ander lid, dan wordt je vriendelijk verzocht iemand van het forum team te contacteren. Beide kanten van het verhaal worden aangehoord door het forum team, dat daarna aan een oplossing zal werken.
 7. Wanneer onze leden hun zelfgemaakte foto's met ons delen is het aan niemand toegestaan deze foto's over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende fotograaf. Zo hoeven jullie dit niet bij elke foto's die jullie plaatsen te vermelden! Het forumteam wil aan de fotograferende leden toch graag het advies geven van een watermerk te gebruiken op jullie foto's. Zo vermijden jullie ook dat de foto's gebruikt zullen worden zonder jullie weten om.
 8. Leden zijn verantwoordelijk voor hun eigen accounts en de inhoud van hun posts. Als er misbruik wordt gemaakt van een account is het forum en het forumteam hier NIET aansprakelijk voor.

Copyright

 • Bij artikels en andere vormen van tekst moet een bron vermeld worden
 • Bij het plaatsen van foto's in linkvorm is een bronvermelding niet verplicht, maar indien gekend wel gewenst. Foto's mogen alleen met een link geplaatst worden!
 • Het plaatsen van screenshots is niet toegelaten, ook niet in linkvorm

Ongewenst gedrag

 • We staan niet toe dat een lid publiekelijk wordt aangevallen of vernederd. Ook (gevraagd of ongevraagd) privé-informatie van een lid plaatsen is verboden. Dit kan leiden tot een (tijdelijke) ban.
 • Eenzelfde bericht in meerdere afdelingen van ons forum plaatsen is niet toegestaan. Als dit voorkomt, blijft de thread in de meest relevante plaats staan. De rest wordt verwijderd, zonder mededeling.
 • Adverteren is niet toegestaan.
 • Klagen, roddelen of op een andere manier je onvrede uiten over een forum (Nederlandstalig of anderstalig) dat hetzelfde onderwerp heeft als ons is niet toegestaan. Het bericht of onderwerp wordt verwijderd en het lid krijgt een waarschuwing of een ban, naar gelang de ernst van de situatie.
 • Klagen, roddelen, schelden, gebruik van schunnige taal of op een andere manier je onvrede uiten over leden van dit forum is niet toegestaan. Het bericht of onderwerp wordt verwijderd en het lid krijgt een waarschuwing of een ban, naar gelang de ernst van de situatie.
 • Dubbele accounts zijn niet toegestaan. Hoe meer extra accounts op je naam (er wordt periodiek gecontroleerd op IP-adressen), hoe strenger de actie zal zijn die ondernomen wordt.
 • Geen kettingbrieven, petities of dergelijke materialen.
 • In handtekeningen mogen geen verwijzingen staan naar porno- , gok- en illegale sites, net zoals dat niet mag in posts en onderwerpen. De handtekening wordt opgeschoond, en het lid wordt gewaarschuwd. Indien de situatie daar om vraag, volgt een ban.
 • Links naar eigen websites zijn alleen toegestaan in de daarvoor aangewezen threads of in het onderschrift (mits niet te opzichtig). Deze berichten worden verplaatst naar de juiste plek, en het lid wordt gewaarschuwd. Indien de situatie daar om vraagt, volgt een ban.
 • Illegale software, muziek en andere bestanden zijn niet toegestaan.
 • Verkapt reclame maken voor een weblog (melden dat er op een weblog foto's hebt staan, of een collage plaatsen met de melding dat de orginele foto's op een weblog staan) wordt niet getolereerd en deze berichten zullen worden verwijderd. Blijft het betreffende lid vasthouden in zijn gedrag zullen gepaste maatregelen worden genomen.

Dan zijn er nog een aantal zaken die niet toegestaan zijn, die hieronder nog even uitgelicht worden:

SPAM

SPAM staat voor Stupid Pointless Annoying Material/Message. Hieronder staan onze definities van "SPAM" vermeldt :

 • Off-Topic Posts - elk bericht dat niks met het forum of onderwerp waarin het is geplaatst te maken heeft. In het topic wordt een waarschuwing geplaatst om on-topic te blijven. Mocht men hierna toch stug doorgaan, is een persoonlijke waarschuwing of ban op zijn plaats.
 • Post Count opkrikken - berichten of onderwerpen die alleen zijn geplaatst om je totaal aantal berichten op te krikken. Dit zijn berichten als: vind ik ook. Mwah, valt wel mee. Ik zou niet weten waarom. Het zijn berichten die niks toevoegen. Mocht men hierna toch stug doorgaan, is een waarschuwing of ban op zijn plaats. Hieronder vallen ook berichten die niks meer bevatten als "Leuke foto's" , "Geweldige jurk" of "Bedankt voor de foto's". Deze berichten worden per direct verwijderd.
 • One-Word Replies - One-word replies (antwoorden bestaande uit welgeteld 1 woord) zijn spam. Mocht men hierna toch stug doorgaan, is een waarschuwing of ban op zijn plaats.
 • Zeurberichten - Het 'zeuren' over waar de foto's blijven van een bepaald evenement wordt niet getolereerd. Als er foto's zijn worden heus geplaatst. Dit soort berichten zal meteen worden verwijderd.
 • Links - Berichten met alleen een link niet zijn toegestaan. Er dient altijd een toelichting gegeven te worden (het vermelden van alleen een bron is onvoldoende). Berichten met alleen een link zullen zonder verder bericht verwijderd worden.

Off-topic posts zijn toegestaan op het volgende forum: Membres Royales

Flames

Een flame is een beledigende of kwetsend bericht of onderwerp gericht tegen een medelid. Deze zijn altijd bedoeld om te kwetsen en/of ruzie te veroorzaken of oud zeer op te rakelen.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van "flames":

- Seksueel getint - bericht met opmerkingen die seksueel getint zijn en gericht tegen een lid of koninklijk persoon. Veelal gepaard met insinuaties die niet echt subtiel zijn.

- Racistisch/discriminerend getint - bericht met opmerkingen gericht tegen een lid of koninklijk persoon met een bepaald geloof of etniciteit. Kan ook in het algemeen gericht zijn tegen een bevolkingsgroep of geloofsovertuiging.

- Opruiende berichten bericht die puur en alleen bedoeld is om ruzie te krijgen met een ander lid, of ruzie te veroorzaken over het gehele forum

Bij dit soort problemen wordt het waarschuwingsniveau opgehoogd met 2 blokjes. Ook hier geldt: bij verdere problemen bannen.

Trolling

Trolling is een ander zeer bekend probleem bij andere forums en messageboards. Het gaat dan om een lid die een echte troublemaker is geworden en het HELE forum volpost met ranzige, kwetsende of vervelende berichten. Hier geldt: meteen bannen.

 

Verdere zaken die van belang zijn:

 • Een waarschuwing houdt in: een waarschuwing via een PB en ophoging van het waarschuwingspercentage met twee blokjes. Drie waarschuwingen betekent automatisch een ban.
 • Het forumteam is altijd onpartijdig en zal problemen resoluut en diplomatiek aanpakken. Beslissingen zijn altijd bindend.
 • Het forumteam is altijd bereikbaar voor suggesties, problemen en vragen.
 • Er mogen geen foto's of meldingen van privé-Facebookpagina's geplaatst worden als dat profiel tot een koninklijk persoon toebehoort. Van officiële Facebook-pagina's mag dat wel.
 • Onder geen beding is All Things Royal verantwoordelijk voor de inhoud van dit forum.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. Privacybeleid