Ga naar inhoud
All Things Royal

Nynke

Leden
 • Aantal items

  30
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Nynke

 1. Met Nobiliana en Peerage News zijn er al goede genealogie-forums denk ik. Juwelen en mode lijkt me een mooie combinatie. Geschiedenis klinkt ook leuk.
 2. 1 oktober 2021 St. Petersburg.
 3. Een petitie: https://petities.nl/petitions/wij-willen-blauw-bloed-op-tv-houden?locale=nl https://kijkonderzoek.nl/component/kijkcijfers/file,dp-4-2-0-p
 4. Ja, dat is de officiële biografie. En dit is pas deel één. Er komt nog één.
 5. Ik vond het een beetje een gekke biografie, alsof ze haar moesten ophemelen of zo. Maar ach, zo tussen de regels door stond toch nog wel iets interessants.
 6. Dat eerste klopt zeker. Abdullah was kroonprins van zijn geboorte in 1962 tot 1965. Tot zover ik het me herinner, was hij vanwege zijn Britse moeder nogal controversieel. Dus heeft Hussein zijn broer El Hassan tot kroonprins benoemd. Denk dat het ook met de stabiliteit van de monarchie te maken had, omdat Abdullah natuurlijk nog maar een kind was. Op 24 Januari 1999, dus kort voor zijn dood op 7 februari 1999 heeft Hussein toen alsnog Abdullah als kroonprins benoemd. Blijkbaar was hij (volgens Wikipedia) niet gelukkig met de manier waarop El Hassan zijn taak als regent uitvoerde. Er lijkt altijd een soort van rivaliteit te zijn geweest tussen de kinderen uit de eerste drie huwelijken en de kinderen van koningin Noor en hun moeder. https://en.wikipedia.org/wiki/Prince_Hassan_bin_Talal
 7. Picture alert! (wat een schatje) https://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aretsaktuellt/prinsjulianherbertfolke.5.3d544ca01784aaa522d74e4.html
 8. En in het Engels: https://www.kungahuset.se/royalcourt/latestnews/latestnews/announcementfromhethemarshaloftherealm.5.3d544ca01784aaa522d334f.html The Office of The Marshal of the Realm is delighted to announce that Her Royal Highness Princess Sofia gave birth to a healthy boy on Friday the 26th March 2021 at 11.19 a.m. at Danderyd Hospital. Both mother and child are in good health. Fredrik Wersäll Marshal of the Realm
 9. Klinkt mij niet al te vreemd in de oren, maar dat hij daarbij illegaal te werk is gegaan is een stuk minder.
 10. Op de paar foto's van de afgelopen jaren zag ze er niet goed uit, en er waren foto's van haar waar ze echt duidelijk niet meer helder uit de ogen keek. En nee, zoals ik ook al zei, lijkt me niet dat Sirikit zoiets hoort te regelen. Lijkt me toch echt een taak voor Vajiralongkorn zelf.
 11. Ik ga er niet van uit dat vrouwen opvolgingsrechten krijgen, maar wie weet.
 12. Ik vraag me wel af hoe Sirikit dat kan doen, en bovendien is ze geestelijk echt niet meer in orde. Al vind ik dat de zoon van Vajiralongkorn, evenals zijn jongste zus, ook niet echt geschikt lijken.
 13. Ik zei bij het eerste kind al: naar beide oma's Doria Diana, en dan haar Dido noemen of zo (Dodi lijkt me beter van niet).
 14. Al jaren, en ze hebben ook al (volwassen) kinderen. De oudste zoon is in januari tot kroonprins uitgeroepen.
 15. Lijkt me erg vermoeiend ... maar eh, als ze een bibliothecaresse of zo zouden zoeken (en ik gekwalificeerd zou zijn), dan lijkt me dat wel wat.
 16. Pfff, geschiedenis is niet zo populair bij de royals geloof ik 😀 Persoonlijke raakvlakken: (borst)kanker, dementie, autisme, lezen.
 17. Niet te oud, niet te nieuw. Je moet wel fatsoenlijk sanitair hebben natuurlijk. En een balzaal, en een gracht met ophaalbrug, torens, een mooie tuin. Bückeburg, Noordeinde (zo'n leuke ronde bank, die ik van de week ook in The Crown zag) ... NIET zo modern als Huis ten Bosch (brr).
 18. Nee! (OK, een dagje) Tenzij het iemand is uit een familie die eigenlijk nooit in de belangstelling staat (een van die verre Liechtenstein takken of zo), of een niet meer regerende familie. Mmm, de leukste mannen van mijn leeftijd zijn al vergeven (Haakon, Frederik, Max Liechtenstein) ...Maar eh, als ik jonger was, zou ik Christian of Nikolai van Denemarken niet verkeerd vinden.
 19. Het kroonprinselijk paar van Tonga heeft een vierde kind gekregen. De derde dochter heet prinses Salote Mafile’o Pilolevu en werd op 25 februari 2021 (om 17.41 uur) in het Calvary Hospital in Canberra, Australië geboren. https://matangitonga.to/2021/02/26/princess-salote-new-baby https://gpdhome.typepad.com/nieuwsberichten/2021/02/vierde-kind-kroonprinselijk-paar-tonga.html
 20. Cecilia is op 15 januari al geboren. 25 februari 2021 - Prinses Salote Mafile’o Pilolevu van Tonga
 21. 20 (!) pagina's in Privé, inclusief een paar foto's van vele van de 64 pagina's van het testament. En daarbij ging het behalve om de hoofdtekst zo te zien vooral om de "snuisterijen" die hij aan zijn kinderen, kleinkinderen en vrienden naliet.
 22. Dat is ongeveer hoe ik er over denk. Ik denk dat Fergie er ook over mee kan praten ... Toen ze zich verloofden, vertelde ik mijn moeder dat ze mixed blood had. Mijn moeder had het echt niet gezien, dus erg opvallend is haar iets donkerdere kleur niet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. Privacybeleid