Nederlands Koningshuis: tiara's

Discussie in 'Bijoux Royales' gestart door Jelka, 25 feb 2014.

 1. PMMF

  PMMF Regent

  Lid geworden:
  25 feb 2014
  Berichten:
  3.335
  Leuk Bevonden:
  762
  Trofeepunten:
  185
  Dat ze de smaragdentiara droeg was inderdaad wel te verwachten met z'n thema maar zoals Sanne zegt: jammer... dat de tiara niet zo goed te zien is. Vorig jaar was hij beter te zien maar was het kapsel weer niet zo geslaagd. Het is altijd wat :p
  Positief: we zien tenminste nog een tiara ;)

  Ook de jurk met blote schouders vind ik niet zo geslaagd voor iemand van over de 70 maar dat is mijn persoonlijk mening.
   
  Sanne vindt dit leuk.
 2. PMMF

  PMMF Regent

  Lid geworden:
  25 feb 2014
  Berichten:
  3.335
  Leuk Bevonden:
  762
  Trofeepunten:
  185
  Nog even een klein postje over de juwelen die werden gedragen tijdens het staatbanket t.g.v. het inkomende staatsbezoek van België. Hier de groepsfoto waarop iedereen te zien is.

  Helaas waren er niet echt verrassingen qua juwelen. Had wat mij betreft beter gekund ;)

  Prinses Beatrix droeg de diamanten bandeau, diamanten collier, twee diamanten armbanden, 3 diamanten ster broches, en een grote diamanten ring. Op slecht weinig foto's is te zien dat de prinses op haar rug een grote diamanten cirkelbroche draagt om haar ordelint op de plaats te houden.

  Prinses Margriet droeg de parelknoop tiara met een drie-rijig parelcollier met diamanten slot. Verder droeg de prinses de diamanten bladbroche met hangende parel. Op haar rug (om het ordelint op de plaatst te houden) ook nog een diamanten broche met parels. Ik kan helaas niet zien welke dit is.

  Prinses Laurentien droeg de diamanten tiara van Koningin Emma. Dit keer zonder robijnen maar de volledige diamanten versie. Ze droeg ook voor het eerst Koningin Juliana's diamanten horloge armband en twee grote diamanten sterren ( voor en achter).

  Meer close-up foto's op PPE.
   
 3. PMMF

  PMMF Regent

  Lid geworden:
  25 feb 2014
  Berichten:
  3.335
  Leuk Bevonden:
  762
  Trofeepunten:
  185
  Hopelijk kunnen hier nog een aantal mensen mij helpen.

  Samen met enkele andere ben ik bezig om een overzicht te maken (compleet met foto's - het bewijs) van de door Koningin Juliana gedragen tiara tijdens staatsbezoek en andere evenementen.

  Gelukkig is er tegenwoordig heel veel digitaal terug te vinden op internet zoals GahetNa etc maar van een aantal staatsbezoek kan ik helaas geen foto's van het staatbanket en contradiner/contraprestatie terug vinden. Het gaat om de volgende staatsbezoeken:

  - Uitgaand staatsbezoek aan Mexico (7-18 april 1964)
  - Uitgaand staatsbezoek aan Canada (13-27 mei 1967)
  - Uitgaand staatsbezoek aan Luxemburg (7-8 juli 1971)
  - Uitgaand staatsbezoek aan Joegoslavië (20-23 september 1972)
  - Uitgaand staatsbezoek aan Roemenië (13-16 mei 1975)
  - Uitgaand staatsbezoek aan Senegal (28 november - 1 december 1977)

  Hebben jullie nog oude tijdschriften of boeken waar dit in zou kunnen staan?

  Gr. Gert-Jan
   
 4. PMMF

  PMMF Regent

  Lid geworden:
  25 feb 2014
  Berichten:
  3.335
  Leuk Bevonden:
  762
  Trofeepunten:
  185
  Af en toe duiken er zeldzame zwart/wit foto's op van juwelen van het Nederlandse Koningshuis. Op het Royal Jewels of the World MB staat nu een foto van de stuart tiara in kleine versie ( zonder de stuart diamant!)

  Ik kan niet wachten tot dit juweel weer eens gedragen gaat worden....! Jammer dat Beatrix het nooit gedaan heeft.
   
 5. Sophie

  Sophie Administrator Medewerker

  Lid geworden:
  24 feb 2014
  Berichten:
  1.598
  Leuk Bevonden:
  214
  Trofeepunten:
  106
  Geslacht:
  Vrouw
  De link werkt helaas niet (meer). Kan te maken hebben met het feit dat op het Royal Jewels MB Baxter de foto´s nep noemt. Waarschijnlijk door een goede photoshopper gemaakt.

  Een schilder heeft nieuwe schilderijen gemaakt van WA en Maxima en hij heeft Maxima met de Stuart geschilderd zo te zien: https://twitter.com/vaninaswchindt/status/830815513571885056
   
 6. PMMF

  PMMF Regent

  Lid geworden:
  25 feb 2014
  Berichten:
  3.335
  Leuk Bevonden:
  762
  Trofeepunten:
  185
  Hierbij een nieuwe link naar de foto. Dit is geen gephotoshopte versie volgens mij hoor... of denk jij van wel? Er verschijnen de laatste tijd meer van dit soort oude foto's.

  En op het schilderij draagt Maxima de Wurtemberg parel tiara, niet de Stuart. Al dacht ik het op het eerste gezicht ook :)
   
 7. PMMF

  PMMF Regent

  Lid geworden:
  25 feb 2014
  Berichten:
  3.335
  Leuk Bevonden:
  762
  Trofeepunten:
  185
  Er is weer een mooie zwart/wit foto opgedoken van de tiara die Koningin Wilhelmina als huwelijksgeschenk kreeg.
  De set bestaat uit een tiara, met een collier (gespiegelde versie van de tiara) en twee armbanden. De juwelen zijn ontworpen en gemaakt door juwelier J.A. Hoeting uit Amsterdam. De edelstenen (saffier en diamant) komen via Vita Israel. Er zijn meer dan 800 diamanten en saffieren gezet in wit goud.

  Helaas besloot Koningin Juliana om de tiara (en waarschijnlijk het collier ook) te ontmantelen om daar juwelen (o.a. oorhangers) voor haar dochters voor te maken. Wat mij betreft een slechte keus :( ondanks dat het een zeer groot juweel is vind ik het één van de mooiere juwelen uit collectie van de Oranjes. Ik had graag Koning Juliana, Koningin Beatrix en Koningin Maxima er mee willen zien.
  De armbanden bestaan nog wel en worden in een iets gewijzigde versie gedragen.


  [​IMG]
  De foto komt van het instagramaccount van DutchRoyalJewels (foto komt via E.Tuller)
   

Deel Deze Pagina