Ga naar innoud

De juwelen van de koninklijke familie van Brunei

Gemaakt op 3-02-2019 , voor het laatst bijgewerkt op 7-02-2021

Het Midden-Oosten staat bekend om hun liefde voor alles wat schittert en straalt. De sultan van Brunei en zijn familie hebben een aardige collectie juwelen opgebouwd, die door de hoeveelheid diamanten en de grootte van diamanten en edelstenen indrukwekkend is. Helaas is er niet veel bekend over de collectie en welke juwelen er toe behoren. Ook zijn er niet veel foto's of video's beschikbaar.

Grote diamanten tiara

Koningin Saleha draagt deze grote tiara sinds de jaren '80. Bekende evenementen waarbij ze onder andere deze tiara droeg zijn het 25-jarig jubileum van de Sultan en het staatsbezoek van Groot-Brittannië aan Brunei.

Embed from Getty Images

Diamanten tiara

Dit is een diamanten tiara met grote, peervormige diamanten. Koningin Saleha draagt de tiara regelmatig. Haar dochter prinses Majeedah droeg de tiara op haar huwelijk in 2007.

Embed from Getty Images

Smaragden tiara

Deze smaragden tiara wordt samen met andere smaragden juwelen (vermoedelijk hoort het al allemaal bij elkaar en is het een parure/set) gedragen door koningin Saleha. De tiara is ook gedragen door haar dochters prinses Rashidah Sa’adatul, prinses Majeedah Nuurul, prinses Hafizah Sururul en schoondocter prinses Raabi’atul ‘Adawiyyah.

Embed from Getty Images

Diamanten hart-tiara

Deze diamanten tiara heeft bovenop een element in de vorm van een hart. Gedragen door koningin Saleha tijdens het staatsbezoek van Nederland aan Brunei en is ook een keer geleend door haar dochter prinses Hafizah Sururul.

Embed from Getty Images

Diamanten vlammen-tiara

Deze diamanten tiara met een motief van vlammen is het langst in de collectie. Koningin Saleha draagt hem sinds de jaren '70 en is ook uitgeleend aan kroonprinses Sarah, prinses Huda Bahaaul, prinses Norashikin en Mas’udah Abdullah. Embed from Getty Images