Ga naar innoud

De aquamarijnen tiara

Gemaakt op 16-07-2017 , voor het laatst bijgewerkt op 6-02-2021

Close-up van de tiara

De gravin van Wessex in 2013 op
huwelijk van prinses Madeleine
© Frankie Fouganthin/Wikipedia

Dit is een tiara uit diamanten en bevat vijf aquamrijnen. Het is een mysterieuze tiara, want over de herkomst en geschiedenis van de tiara is niks bekend. Er werd gedacht dat dit een alternatief model was van de Braziliaanse aquamarijnen tiara of dat die zelfs vermaakt was. Maar de aquamarijnen zijn te verschillend van grootte en ook de motieven zijn anders. En aangezien de tiara uit de Braziliaanse aquamarijnen parure nog bestaat, is hij niet vermaakt in een andere tiara.

Koningin Elizabeth II heeft de tiara éénmaal gedragen, toen ze in 1970 in Canada was. Daarna verdween de tiara terug in de kluis totdat de gravin van Wessex (Sophie) de tiara in 2012 droeg. Sindsdien heeft de gravin de tiara regelmatig gedragen, wat een mooie aanvulling is op haar huwelijkstiara en de Wessex-tiara.

Foto's

21 oktober 2014: De gravin van Wessex draagt de tiara tijdens het staatsbezoek van Singapore.

8 juni 2013: De gravin van Wessex draagt de tiara op het huwelijk van prinses Madeleine van Zweden en Christopher O'Neill.

19 oktober 2012: De gravin van Wessex draagt de tiara voor het eerst tijdens de festiviteiten rond het huwelijk van erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stephanie van Luxemburg

Een evenement gemist waarop deze tiara is gedragen? Stuur me een mailtje

Bronnen:

The Court Jeweller (2015). The Countess of Wessex's Aquamarines

The Royal Order of Sartorial Splendour (2012). Tiara Thursday: The Five Aquamarine Tiara