Diana's aquamarijnen ring en armband

Embed from Getty Images

Prinses Diana had een ring en parelarmband die allebei een grote rechthoekig geslepen aquamarijn bevatten. Hoewel ze niet bij elkaar hoorden, droeg Diana ze wel samen. De ring wordt nu af en toe gedragen door Meghan, hertogin van Sussex. De armband is tot nu toe nog niet gezien.

Close-up van de ring
Close-up van de ring © Tim Graham/Getty Images

De ring kreeg prinses Diana in 1996 van haar goede vriendin Lucia Flecha de Lima - vrouw van de Braziliaanse ambassadeur - om Diana's verlovingsring te vervangen nu de scheiding van prins Charles officieel was. Diana wilde namelijk haar beroemde saffieren verlovingsring niet meer dragen.

Uiteindelijk zou Diana haar verlovingsring toch blijven dragen tot haar dood in 1997. Maar het geschenk van haar vriendin werd wel gekoesterd: prinses Diana droeg de ring een aantal maal.

Na Diana's dood bleven haar juwelen uit het zicht. Nu William en Harry allebei getrouwd zijn, blijkt dat ze haar juwelen altijd hebben bewaard en onderling hebben verdeeld of afspraken over hebben gemaakt. Harry's vrouw Meghan heeft - vermoedelijk als huwelijkscadeau van Harry - de aquamarijnen ring gekregen. Meghan heeft het sieraad al een paar keer gedragen: op de avondreceptie op haar trouwdag en tijdens de tour van Australië en Nieuw-Zeeland in najaar 2018.

Embed from Getty Images

Bronnen:

Ayvee's Diana's Jewels website

Deel deze pagina: