Diana's Saudische saffieren

Embed from Getty Images

Prinses Diana kreeg ter gelegenheid van haar huwelijk met prins Charles van de kroonprins van Saudi-Arabië een indrukwekkende set juwelen gemaakt uit diamanten en saffieren. Saffieren waren haar favoriete edelsteen.

Embed from Getty Images

De set bestond uit een diamanten collier met een saffieren hanger, een horloge, een paar oorbellen, armband en een ring. Diana liet het horloge en de ring vermaken in andere juwelen: een nieuw paar oorbellen en een choker op fluwelen stof.

Volgens Ayvee op haar website over Diana's juwelen en op the Royal Jewels Messageboard zijn enkele van Diana's veelvuldig gedragen saffieren oorbellen de nieuwe oorbellen gemaakt uit het horloge en de ring, al zijn de originele vlak afgeslepen saffieren vervangen door ronde saffieren. Hierdoor wordt het duidelijk identificeren van oorbellen gemaakt uit deze set wel moeilijk.

Wat betreft de choker: volgens velen is deze choker gemaakt uit delen van saffieren set. Mij lijkt het eerder om deze choker te gaan, aangezien de diamanten rond die saffier het kenmerkende zonnestraalmotief hebben uit deze set.

Sinds haar dood zijn de juwelen niet meer gezien. Maar gezien het feit dat de hertogin van Cambridge (Catherine/Kate) naast Diana´s verlovingsring ook een paar van Diana´s saffieren oorbellen heeft, gaan we misschien deze juwelen ooit nog eens zien.

Foto's

11 april 1983: Prinses Diana draagt de oorbellen en het collier met saffieren pendant uit de set tijdens tour van Australië en Nieuw-Zeeland

27 januari 1988: Prinses Diana draagt het diamanten collier, de saffieren hanger en de armband uit de set tijdens bezoek aan Australië

3 juni 1995: Prinses Diana draagt de choker die ze heeft laten maken van het horloge en de ring uit de set tijdens een bezoek in Cardiff

Bronnen:

Ayvee's Diana's Jewels website

Deel deze pagina: