Kate's Chandelier oorbellen

Close-up, © Stephen Pond/Getty Images

Deze oorbellen die wel wat lijken op een kroonluchter - vandaar de Engelse/Franse benaming chandelier - komen uit de koninklijke collectie. De hertogin van Cambridge droeg de oorbellen voor het eerst tijdens het BAFTA-diner in Los Angeles in 2011. Het paleis liet toen weten dat de oorbellen waren geleend aan Catherine. De reis naar Canada en Amerika was de eerste buitenlandse reis voor William en Catherine sinds hun huwelijk.

Het gekke is dat we de oorbellen nooit eerder gedragen zien hebben door een ander lid van de Britse koninklijke familie. Van de andere kant is de collectie groot genoeg dat er zeker juwelen zijn die zeer lang of nog nooit gezien zijn geweest. De weblog In her Majesty's Jewel Vault heeft een theorie dat de oorbellen van wijlen de Queen Mum zijn geweest, en dat ze deel uit maakten van de erfenis die koningin Elizabeth II na het overlijden van haar moeder kreeg. Dat is zeker een mogelijkheid.

Voorlopig is het nog een mysterie wie de oorbellen heeft gemaakt en hoe ze in de koninklijke collectie terecht zijn gekomen.

Foto's

24 november 2017: Catherine draagt de oorbellen naar de Royal Variety Performance

17 april 2017: Catherine draagt de oorbellen naar een diner tijdens een bezoek aan Parijs

22 juni 2016: Catherine draagt de oorbellen haar het Houghton Hall gala diner

8 december 2015: Catherine draagt de oorbellen naar de Diplomatie Receptie.

20 oktober 2015: Catherine draagt de oorbellen naar het staatsbanket tijdens het staatsbezoek van China

3 december 2013: Catherine draagt de oorbellen naar een Diplomatieke Receptie.

9 juli 2011: Catherine draagt de oorbellen voor het eerst op het BAFTA-diner in Los Angeles tijdens de tour door Noord-Amerika en Canada.

Een evenement gemist waarop deze oorbellen zijn gedragen? Stuur me een mailtje

Bronnen:

Her Majesty´s Jewel Vault The Duchess of Cambridge's Diamond Chandelier Earrings

Deel deze pagina: