Ga naar innoud

De Ancona-tiara

Gemaakt op 11-11-2018 , voor het laatst bijgewerkt op 7-02-2021

Close-up, © Getty Images

Wie deze tiara bestaande uit diamanten en parels heeft gemaakt en wanneer, is onduidelijk. De vroegste eigenaar die terug te vinden valt is prinses Maria Anna van Saksen, die trouwde met groothertog Leopoldo II van Toscane. Na haar overlijden trouwt de groothertog opnieuw, nu met prinses Maria Antonia der Twee-Siciliën. Maria Antonia's dochter Maria Isabella erft de tiara.

De tiara blijft nu in de Bourbon-Der Twee Siciliën-familie. Maria Isabella's kleinzoon Fernando Pius, hertog van Calabrië, erft de tiara en geeft hem door aan zijn dochter Lucia. Prinses Lucia trouwt prins Eugenio van Savoye, hertog van Ancona. Hierdoor komt de tiara terecht in de Italiaanse koninklijke familie.

In 1999 verkoopt de familie van Savoye de tiara op een veiling. Verrassend genoeg komt de tiara terug terecht bij de Bourbon-Der Twee Siciliën-familie. Prins Carlo van Bourbon-der Twee Siciliën is getrouwd met Camilla Crociani, die uit een steenrijke familie komt. Haar ouders hebben naar verluidt de tiara voor haar gekocht en daarmee terug in koninklijke kringen gebracht!

Embed from Getty ImagesEmbed from Getty Images

Een evenement gemist waarop dit sieraad is gedragen? Stuur me een mailtje

Bronnen:

The Court Jeweller (2018). The Ancona Tiara

The Royal Order of Sartorial Splendor (2013). Tiara Thursday: The Ancona Tiara