Ga naar innoud

De Zonnestraal-tiara

Gemaakt op 2-11-2016 , voor het laatst bijgewerkt op 6-02-2021

Dit is diamanten tiara in typische zonnestraal-stijl dat heel populair is onder tiara's en was eigendom van prinses Charlotte. Het is echter al lange tijd niet meer gezien en wordt verward met een collier in dezelfde stijl, gedragen door prinses Caroline.

Velen hebben altijd aangenomen dat de Zonnestraal-tiara ook als collier gebruikt kon worden, omdat prinses Caroline geregeld een collier in dezelfde stijl droeg. Toen Tatiana Santo Domingo een Zonnestraal-tiara droeg op haar huwelijk met Andrea Casiraghi namen velen aan dat datzelfde collier hiervoor weer op een tiara-frame was gezet.

Prinses Charlotte poseert in een avondjurk in typische jaren-20 stijl en met de tiara laag op haar voorhoofd.

Prinses Charlotte met de tiara
© Palais Princier de Monaco

Toch lijken het collier en de Zonnestraal-tiara van prinses Charlotte niet op elkaar en ben ik het volledig eens met de analyse van The Court Jeweller. Het collier heeft namelijk veel minder lange punten/uitsteeksels dan Charlotte's tiara. Bovendien heeft het collier tussen de lange uitsteeksels kleinere uitsteeksels zitten die een lepelvorm hebben. Dat is in de tiara niet te zien.

Dat wil niet zeggen dat de tiara die Tatiana Casiraghi droeg niet de tiara van prinses Charlotte was. Met het weghalen van de brede band onderaan en het zetten op een nieuw frame is het zeker mogelijk dat het Charlotte's tiara is. Het is echter ook mogelijk dat het een nieuw gekochte tiara is. De Grimaldi's, Casiraghi's en Santo-Domingo's hebben daar genoeg geld voor.