Ga naar innoud

Caroline's zonnestraal-collier

Gemaakt op 20-05-2018 , voor het laatst bijgewerkt op 6-02-2021

Dit is een diamanten collier in typische zonnestraal-stijl dat heel populair is onder tiara's. Hierdoor wordt het collier vaak verward met een tiara dat van de Grimaldi's is geweest.

Het collier wordt vooral gedragen door prinses Caroline. Velen hebben altijd aangenomen dat het de Zonnestraal-tiara van prinses Charlotte was en dat die dus ook als collier gebruikt kon worden.

Prinses Caroline poseert zittend op een stoel in roze avondjurk en draagt het collier

Prinses Caroline, © Palais Princier de Monaco

Toen Tatiana Santo Domingo een Zonnestraal-tiara droeg op haar kerkelijk huwelijk met Andrea Casiraghi namen velen aan dat het collier hiervoor weer op een tiara-frame was gezet.

Toch lijken het collier en de Zonnestraal-tiara van prinses Charlotte niet op elkaar en ben ik het volledig eens met de analyse van The Court Jeweller. Het collier heeft namelijk veel minder lange punten/uitsteeksels dan Charlotte's tiara. Bovendien heeft het collier tussen de lange uitsteeksels kleinere uitsteeksels zitten die een lepelvorm hebben. Dat is in de tiara niet te zien, ook niet in de tiara die Tatiana droeg.

Dat wil niet zeggen dat het collier niet van prinses Charlotte kan zijn. Vaak werd er met een Zonnestraal-tiara een bijbehorend collier in dezelfde stijl gekocht en het is goed mogelijk dat Charlotte dat ook heeft gedaan.

Bronnen

The Royal Jewels Messageboard

The Court Jeweller (2016). A Tale Of Two Fringes