Ga naar innoud

Ontdek:de koninklijke families van de wereld

Informatie over de regerende en niet-regerende koninklijke families van de wereld. Leer over wie bij welke familie horen, over de troonopvolging, kosten en meer.

De koninklijke families

In dit gedeelte worden de regerende en niet-regerende koninklijke families besproken. Verder zijn de adressen van de koningshuizen beschikbaar voor het sturen van een brief of kaartje en is er een lijst met verjaardagen en jubilea.

Inhoud

  1. Algemeen
  2. De vorstenhuizen in Europa
  3. De vorstenhuizen in Azië
  4. De vorstenhuizen in Afrika
  5. De vorstenhuizen in Oceanië
  6. De voormalige vorstenhuizen in Europa

Algemeen

Regerende vorstenhuizen

Per koninklijke familie kun je lezen over de volgende zaken: titels, kosten, protocol, grondwet en de lijn van troonopvolging. Ook is er een overzicht van alle familieleden en een overzicht van alle koningen tot nu toe.

De vorstenhuizen in Europa

De vorstenhuizen in Azië

* de landen Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah en Umm al-Qaiwain maken deel uit van de Verenigde Arabische Emiraten.

De vorstenhuizen in Afrika

De vorstenhuizen in Oceanië

Niet-regerende koninklijke families

De geschiedenis van koningshuizen en vorstenhuizen die niet meer bestaan is zeer interessant. In dit gedeelte is per land meer informatie te vinden over deze monarchieën en de koninklijke families die daarbij horen.

Hoe komt het dat deze monarchieën niet meer bestaan? Wie is het huidige hoofd van de familie? Bij elke monarchie worden deze vragen beantwoordt!

Voormalige vorstenhuizen Europa

De voormalige koninklijke familie van Albanië

De voormalige koninklijke familie van Bulgarije

De voormalige koninklijke familie van Griekenland